Автор , 168 часаПроклинам държавата. Няма линейка, която да транспортира болния

...
Автор , 168 часаПроклинам държавата. Няма линейка, която да транспортира болния
Коментари Харесай

Една българска майка на болно момче: Проклинам държавата! Няма линейка, с която да го транспортират и лекуват

Автор , " 168 часа "

Проклинам страната. Няма кола за спешна помощ, която да транспортира болния ми наследник. Няма инсталация, няма кревати за хора като него. Това разяснява Рени Григорова, майка на 31-годишния Стефан, който от дребен е с аутизъм, епилепсия, надълбоко закъснение в развиването, хипертония, диабет, а от няколко години - и с диабетно ходило и наднормено тегло, разказва  .

Тежък пристъп след прекаран COVID-19 оставя 31-годишния Стефан в безпомощно положение. Майка му Рени Григорова цялостен живот се грижи за него и не стопира да се бори за живота му. Преди 4 години обаче и тя рухна и изиска евтаназия за двамата. Последните две седмици за нея още веднъж са същински призрачен сън.

Синът й гасне пред очите й,

а тя може единствено да облекчава болките му. Въпреки че съвсем всеки ден медици посещават Стефан, те не могат да го откарат в болница

Причината е, че в България няма профилирана кола за спешна помощ за него, тъй като той е 200 кг.

Напълнява фрапантно, тъй като, когато е 18-годишен, му е предписано неправилно лекарство.

Всъщност то срутва всички старания на медиците до тогава.

Ситуацията се усложнява, тъй като у нас няма техника, кревати и каквото и да е съоръжение за съответното лекуване на Стефан.

“От 12 март беше болен от ковид, само че го мина относително леко - споделя пред " 168 часа " Рени Григорова. - Нямаше пневмония. Беше единствено на антибиотици. На 25 март пробата му беше негативен.

Болестта си беше отишла, само че, за жалост, инфекцията подейства на мозъка. Беше се пооправил, само че получи тежък пристъп и от този момент е зле. Явно нещо се е увредило. Всичките му органи са слаби. Цял живот е на лечения, с цел да го подкрепям жив, само че това го доувреди.

Давам му непрекъснато някакви медикаменти, с цел да може по-леко да го изпратим. Чакам този миг, откогато се е родил. Не се подлъгвам, че нещата ще се оправят. Каквото мога, върша. Благодарение на обществения министър Деница Сачева пристигнаха най-малко 10 национални консултанти, с цел да го прегледат. Почти всеки ден крещя Бърза помощ. Преди няколко дни пристигнаха полиция, пожарна и хора от общината. Благодарна съм за това, само че Стефан е голям и

в България няма палиативна грижа за такива хора

Няма специфични кревати, няма такава кола за спешна помощ, която да го транспорти. Има лекари, само че нямат особено съоръжение, с което да се погрижат за него. ”

От институциите търсели разнообразни разновидности, посредством които да превозят 31-годишния мъж до болничното заведение в Перник, а оттова вероятно до София. Медиците обаче били внимателни, тъй като това може да заплаши живота на Стефан.

“Той е с пулс 43 и в случай че го вдигнат, може да почине по пътя към болничното заведение - споделя Григорова. - Превозването също ще е трудно. За да го вдигнат, трябват най-малко 7 души. Стефан обаче не е от спокойните. Буйства. Единственият вид бе да го сложат на дюшека, на който спи, в отворения пикап на общината. Все едно бик, тръгнал за разплод в непознато село. В болничното заведение нямат легло за него и би трябвало да го оставят в коридора. След това да звънят в София, само че доколкото разбрах, и там надали ще го одобряват. Няма никаква система за такива хора в България за разлика от Америка и Европа, където всичко е уредено. ”

Лекарите не дават никаква вяра на Рени. По-скоро били откровени. Обяснили й, че

Стефан е на доизживяване

Органите му били изхабени и функционирали на магия.

Цялата тематика четете

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР